woensdag 25 november 2020

Crema de Zapallo (Peru)

CREMA DE ZAPALLO (POMPOEN-CRÈMESOEP)

1 kilogram pompoen
2 liter vlees- of kippenbouillon
50 gram margarine
1 grote ui, fijngehakt
½ theelepel knoflookpoeder
zout naar smaak
vers gemalen peper naar smaak
2 liter vlees- of kippenbouillon
1½ eetlepel meel
2½ deciliter (koffie)melk
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
croûtons


Schil de pompoen, snijd in stukjes en kook ze gaar in de bouillon. Wrijf de gare pompoen door een zeef of pureer in een food processor. Verhit de margarine in een grote pan en fruit de ui, knoflookpoeder en zout en peper naar smaak. Doe de pompoenpuree en de bouillon in de pan, breng de soep aan de kook en laat deze 15 minuten zachtjes gaar koken. Leng het meel aan met de (koffie)melk en bind de soep hiermee. Controleer de smaak en dien direct op met Parmezaanse kaas en croûtons.

6 personen

gebied : Peru
gerechtsoort : soep

bron : De Peruaanse keuken / Isabel Garcia

Geen opmerkingen: