SOUPE DE POTIRON (POMPOENSOEP)
Garneer deze soep met croûtons, die eerst in de oven gedroogd en daarna in boter gebakken zijn.
1 tot 1½ kilogram pompoen, geschild, van zaad ontdaan en in stukken
1 theelepel zout
½ liter melk
1/8 theelepel nootmuskaat
1/8 theelepel gemalen kruidnagels
60 gram boter
¼ theelepel witte peper
Leg de pompoenstukken in een grote pan samen met 1 ¼ tot 1 ½ liter water en wat zout. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat afgedekt 45 minuten koken. Laat de pompoen uitlekken in een vergiet, pureer ze in een blender of keukenmachine in porties tegelijk. Breng in een grote pan de melk aan de kook. Roer de pompoenpuree, nootmuskaat, kruidnagels, boter en witte peper erdoor.
4 - 6 personen
gebied : Normandië, Frankrijk
gerechtsoort : soep
bron : De Normandische keuken / Claude Guermont en Paul Frumkin
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten