woensdag 25 november 2020

Pompoensoep uit Thailand (Thailand)

POMPOENSOEP UIT THAILAND

700 gram pompoen (schoongemaakt)
3 eetlepels ghee
½ theelepel versgemalen peper
1 eetlepel tamari
snufje nootmuskaat
3 deciliter kokend water
½ liter groentebouillon (tablet)
4 eetlepels asemwater (tamarinde)
1 eetlepel kokosvet (creamed coconut)
enkele takjes peterselie of bieslook


Schil de pompoen, verwijder de pitjes en hak het vruchtvlees fijn.
Verhit in een koekenpan de ghee en bak hierin de pompoen gedurende 5 minuten op matig vuur.
Breng vervolgens op smaak met peper, tamari en nootmuskaat.
Schenk het kokende water erbij, roer even en stoof 8 minuten zachtjes door.
Maak intussen bouillon van een tablet en roer hierdoor het asemwater en de pompoenmassa.
Voeg ten slotte het verkruimelde kokosvet toe.
Serveer warm, bestrooid met fijngehakte peterselie of bieslook.
Heerlijk bij chapati’s of stokbrood met kant-en-klare kruidenboter.

4 personen

land : Thailand
gerechtsoort : soep

bron : De Oosterse keuken van Moeder Aarde : Vegetarische recepten uit de Aziatische keuken / Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: