POMPOENSOEP UIT THAILAND
700 gram pompoen (schoongemaakt)
3 eetlepels ghee
½ theelepel versgemalen peper
1 eetlepel tamari
snufje nootmuskaat
3 deciliter kokend water
½ liter groentebouillon (tablet)
4 eetlepels asemwater (tamarinde)
1 eetlepel kokosvet (creamed coconut)
enkele takjes peterselie of bieslook
Schil de pompoen, verwijder de pitjes en hak het vruchtvlees fijn.
Verhit in een koekenpan de ghee en bak hierin de pompoen gedurende 5 minuten op matig vuur.
Breng vervolgens op smaak met peper, tamari en nootmuskaat.
Schenk het kokende water erbij, roer even en stoof 8 minuten zachtjes door.
Maak intussen bouillon van een tablet en roer hierdoor het asemwater en de pompoenmassa.
Voeg ten slotte het verkruimelde kokosvet toe.
Serveer warm, bestrooid met fijngehakte peterselie of bieslook.
Heerlijk bij chapati’s of stokbrood met kant-en-klare kruidenboter.
4 personen
land : Thailand
gerechtsoort : soep
bron : De Oosterse keuken van Moeder Aarde : Vegetarische recepten uit de Aziatische keuken / Kwee Siok Lan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten