woensdag 25 november 2020

Caribische pompoensoep (Caraïbisch gebied)

CARIBISCHE POMPOENSOEP

1 kilogram pompoen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 bosje lente-uitjes
1 rode Spaanse peper
1 eetlepel olie
75 gram ontbijtspek, in blokjes
300 gram mager varkensvlees, in stukjes
2 liter kippenbouillon
150 gram spaghetti
zout
peper
1/8 liter slagroom
1 eetlepel fijngeknipte bieslook


Maak de groenten schoon; verwijder de schil van de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken; snipper de ui en de knoflook, snijd de lente-uitjes en het pepertje (eventueel zonder de zaadjes, dan is het minder scherp) in smalle ringetjes.
Verhit de olie in een (soep)pan en bak de spekblokjes zachtjes uit in 5 minuten. Voeg de stukjes varkensvlees toe en bak ze rondom bruin op een hoog vuur. Voeg de ui- en knoflooksnippers en de peperringetjes toe en bak ze zachtjes 3 minuten mee.
Voeg de bouillon en de stukken pompoen toe, breng de vloeistof aan de kook en laat de pompoen en het vlees zachtjes gaar worden in 45 minuten.
Voeg de spaghetti toe aan de soep en kook de pasta beetgaar.
Breng de soep op smaak met zout en peper en roer de slagroom en de ringetjes lente-ui erdoor. Strooi de bieslook erover.

4 personen

gebied : Caraïbisch gebied
gerechtsoort : soep

bron : Eénpans eetplezier / Irene van Blommestein

1 opmerking:

mien zei

goede dag esther,
je recept van de caribische pompoensoep is afkomstig uit : Heerlijke Recepten Voor Eenpans Eetplezier.

Ik weet niet of je dit dan zomaar kan plaatsen als je eigen recept en geen vermelding van de bron kan geven.

Verder vind ik je blog helemaal te gek, heel veel lekkere recepten, dank je

groet mien