zondag 11 oktober 2020

Knapperige halloumi met babywortels, cannellinibonen & walnoten (Europa & Noord-Azië)

KNAPPERIGE HALLOUMI MET BABYWORTELS, CANNELLINIBONEN & WALNOTEN

Ik houd van de combinatie van knapperige, zoute halloumi met citroenige cannellinibonen en zoete gebakken wortels. Combineer deze warme salade met een stapel platbroden en je hebt een perfecte doordeweekse maaltijd. Of geef er nog een paar salades bij voor een uitgebreide weekeindlunch.

300 gram babywortels, heel
225 gram halloumi, in plakjes van 5 millimeter
1 rode ui, in acht partjes
handvol citroentijm
1 theelepel komijnpoeder
2 eetlepels olijfolie
1 blikje van 400 gram cannellinibonen, uitgelekt
50 gram walnoten, grof gehakt
2 eetlepels extra vergine olijfolie
1 eetlepel honing
geraspte schil en sap van ½ biologische citroen
½ theelepel zeezout
100 gram rucola

OPDIENEN MET
yoghurt Griekse stijl
platbrood


Verwarm de oven voor tot 200°C.
Leg de babywortels, halloumi en ui op een bakplaat die zo groot is dat alles er in een enkele laag op past. Roer de citroentijm, komijn en olijfolie erdoor. Zet 30 - 35 minuten in de oven tot de halloumi goudbruin is en de wortels net gaar zijn.
Roer intussen de bonen, walnoten, extra vergine olijfolie, honing, geraspte citroenschil, het citroensap en zeezout door elkaar en zet weg.
Roer de bonen en rucola door de gebakken wortels en halloumi en dien op met yoghurt en platbrood.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 15 / 30 - 35 minuten

gebied : Europa & Noord-Azië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : De wereldse bakplaat : 75 Kleurrijke recepten uit de oven / Rukmini Iyer

Geen opmerkingen: