zondag 11 oktober 2020

Appel gevuld met rode-koolsalade

APPEL GEVULD MET RODE-KOOLSALADE

4 harde, groene appels
1 eetlepel citroensap
200 gram rode kool
¼ literblik kersen zonder pit
75 gram walnoten
3 eetlepels olie
5 eetlepels witte wijn
zout
peper


Van bovenkant van appels kapje afsnijden. Met (grapefruit)mesje voorzichtig uithollen tot op 1 centimeter van buitenkant. Uit uitholsel klokhuizen verwijderen. Uitholsel in stukjes snijden. In kom doen. Besprenkelen met citroensap. Van kool lelijk blad en stronk verwijderen. In dunne reepjes snijden of schaven en wassen. Aan appel toevoegen. Kersen (4 achterhouden) in stukjes snijden. Noten fijnhakken. In kommetje sausje roeren van: olie, wijn, zout en peper. Door koolmengsel scheppen: kersen, noten en sausje.
Appels vullen met koolsalade. Op schaal zetten. Garneren met achtergehouden kersen. Rest overdoen in andere schaal.
Lekker bij biefstuk

4 personen

voedingswaarde : 210 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 35 / 5 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip oktober 1980

Geen opmerkingen: