APPEL GEVULD MET RODE-KOOLSALADE
4 harde, groene appels
1 eetlepel citroensap
200 gram rode kool
¼ literblik kersen zonder pit
75 gram walnoten
3 eetlepels olie
5 eetlepels witte wijn
zout
peper
Van bovenkant van appels kapje afsnijden. Met (grapefruit)mesje voorzichtig uithollen tot op 1 centimeter van buitenkant. Uit uitholsel klokhuizen verwijderen. Uitholsel in stukjes snijden. In kom doen. Besprenkelen met citroensap. Van kool lelijk blad en stronk verwijderen. In dunne reepjes snijden of schaven en wassen. Aan appel toevoegen. Kersen (4 achterhouden) in stukjes snijden. Noten fijnhakken. In kommetje sausje roeren van: olie, wijn, zout en peper. Door koolmengsel scheppen: kersen, noten en sausje.
Appels vullen met koolsalade. Op schaal zetten. Garneren met achtergehouden kersen. Rest overdoen in andere schaal.
Lekker bij biefstuk
4 personen
voedingswaarde : 210 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 35 / 5 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip oktober 1980
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten