zondag 11 oktober 2020

Appel-maïssalade

APPEL-MAÏSSALADE

300 gram geschrapte aardappelen
(knoflook)zout
½ komkommer
1 zachtzure appel
4 eetlepels maïs
4 eetlepels Italiaanse sladressing
6 ijsbergslabladeren
1 eetlepel dille


Aardappelen wassen. In pan, weinig water met (knoflook)zout aan de kook brengen. Aardappelen in 20 minuten gaarkoken. Afgieten en laten afkoelen. In plakjes snijden. Komkommer wassen en in lengte halveren. Zaad verwijderen en in plakjes snijden. Appel wassen, halveren, klokhuis verwijderen en in schijfjes snijden. In schaal doen: aardappel, komkommer, appel en maïs. Sladressing erdoor scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Sla wassen, uitslaan en in stukjes scheuren.
Over 4 schaaltjes slablaadjes en salade verdelen. Bestrooien met dille.

4 personen

voedingswaarde : 200 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 40 / 2 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip oktober 1980

Geen opmerkingen: