zondag 11 oktober 2020

Rode koolsalade met appel

RODE KOOLSALADE MET APPEL

3 eetlepels rozijnen
zout
400 gram gesneden rode kool
1 ui
2 appels
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels olie
2 eetlepels azijn
2 eetlepels sinaasappelsap
1 theelepel suiker
peper


In kommetje met 1 deciliter heet water rozijnen 10 minuten wellen. Afgieten. In pan, weinig water met zout aan de kook brengen. Kool 2 minuten koken en afgieten. Laten afkoelen. Ui pellen en fijnsnipperen. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels in schijfjes snijden. Besprenkelen met 1 eetlepel citroensap. In kommetje sausje roeren van: olie, azijn, 1 eetlepel citroensap, sinaasappelsap, suiker, zout en peper.
In slaschaal doen: kool, ui, appel en rozijnen. Door elkaar scheppen. Sausje erover schenken.
Lekker bij gestoofde kabeljauw.

4 personen

voedingswaarde : 150 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 35 / 5 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip oktober 1980

Geen opmerkingen: