ROERGEBAKKEN CHINESE KOOL MET PADDENSTOELEN
1 Chinese kool
2 eetlepels wokolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 eetlepel geraspte verse gemberwortel
150 gram shiitake, in plakjes
2 theelepels bouillonpoeder
peper
zout
Maak de Chinese kool schoon en snijd hem in repen van 1 centimeter.
Verhit de olie in een wok en roerbak de ui met de knoflook en de gemberwortel 3 minuten op halfhoog vuur.
Voeg de shiitake toe en bak ze op een hoog vuur 3 minuten mee.
Schep de Chinese kool erdoor en laat hem al omscheppend slinken.
Strooi het bouillonpoeder erover en voeg 1 deciliter heet water toe.
Warm alles goed door en breng zonodig op smaak met peper en zout.
Lekker met gekookte aardappelen en een balletje gehakt.
4 personen
voedingswaarde : 70 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : C1000 kookboek 2004 : Lekker eten zonder fratsen : Alle recepten uit 2003 / Marijke Sterk en Jeanine Schreuders
zondag 20 september 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten