zondag 20 september 2020

Lever met kerrie-kokos

LEVER MET KERRIE-KOKOS

2 plakken varkenslever à 100 gram
2½ theelepel kerriepoeder
zout
peper
2 eetlepels bloem
50 gram boter of margarine
1 kleine ui
2 eetlepels paneermeel
3 eetlepels geraspte kokos
1 eetlepel piccalilly
1 eetlepel kleine zilveruitjes
1 takje selderij


Lever inwrijven met 1 theelepel kerriepoeder, zout en peper. Door bloem wentelen. Overtollig bloem eraf schudden. In koekenpan 25 gram boter laten smelten. Lever in 10 minuten zachtjes lichtbruin en gaar bakken. Af en toe keren. Intussen ui snipperen. In pan rest van boter verhitten. Ui en 1½ theelepel kerriepoeder 3 minuten zachtjes bakken. Paneermeel en kokos toevoegen en 3 minuten meebakken. Piccalilly en zilveruitjes erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Op 2 borden lever leggen. Kokos-paneermeelmengsel erover verdelen. Selderij erboven fijnknippen.
Lekker met rijst, ijsbergsla en zoetzuur.

2 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip september 1991

Geen opmerkingen: