BROODJE VERSE ROOMKAAS EN ZALM
1 blik roze zalm à 213 gram, uitgelekt
1 avocado
1 eetlepel vers geperst limoensap
4 maïsbroodjes
100 gram verse roomkaas met knoflook (bijvoorbeeld Boursin)
4 blaadjes kropsla, gewassen en gedroogd
gemalen peper
1 vleestomaat, in plakjes
2 eetlepels fijngeknipt bieslook
Verwijder de velletjes en de graatjes van de zalm en verdeel het visvlees in kleine stukjes.
Halveer de avocado, wip de pit eruit, trek de schil van het vruchtvlees en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Druppel het limoensap erover.
Snijd de broodjes open en bestrijk ze dik met de roomkaas.
Verdeel de sla, de zalm en de avocado erover en bestrooi met peper naar smaak. Leg de tomaat erop en garneer met het bieslook.
4 personen
voedingswaarde : 380 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : C1000 kookboek 2004 : Lekker eten zonder fratsen : Alle recepten uit 2003 / Marijke Sterk en Jeanine Schreuders
zondag 20 september 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten