zondag 20 september 2020

Gepaneerde varkensschnitzels

GEPANEERDE VARKENSSCHNITZEL

4 varkensschnitzels à 100 gram
zout
peper
½ theelepel paprikapoeder
1 ei
3 eetlepels paneermeel
5 eetlepels boter of margarine
1 citroen


Vlees inwrijven met zout, peper en paprikapoeder. In diep bord ei loskloppen met 1 eetlepel koud water. In ander diep bord paneermeel strooien. Vlees eerst door ei en vervolgens door paneermeel wentelen. In koekenpan boter verhitten. Vlees in 5 minuten goudbruin bakken. Karen. Nog 5 minuten bakken. Vlees op warme schaal scheppen. Citroen wassen en in plakjes snijden. Garneren met citroen.
Groentetip: bietjes met bieslook.

4 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 17 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip september 1979

Geen opmerkingen: