GEPANEERDE VARKENSSCHNITZEL
4 varkensschnitzels à 100 gram
zout
peper
½ theelepel paprikapoeder
1 ei
3 eetlepels paneermeel
5 eetlepels boter of margarine
1 citroen
Vlees inwrijven met zout, peper en paprikapoeder. In diep bord ei loskloppen met 1 eetlepel koud water. In ander diep bord paneermeel strooien. Vlees eerst door ei en vervolgens door paneermeel wentelen. In koekenpan boter verhitten. Vlees in 5 minuten goudbruin bakken. Karen. Nog 5 minuten bakken. Vlees op warme schaal scheppen. Citroen wassen en in plakjes snijden. Garneren met citroen.
Groentetip: bietjes met bieslook.
4 personen
voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 17 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip september 1979
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten