VLAAMSE WITLOF
1 kilogram witlof
50 gram boter of margarine
½ citroen, uitgeperst
zout
peper
(suiker)
Witlof schoonmaken, harde kern met puntig mesje verwijderen. Over bodem van pan boter (in plakjes) verdelen. Struikjes witlof naast elkaar in pan leggen. Bestrooien met zout en peper. Citroensap en 1 deciliter water toevoegen. Stuk aluminiumfolie met boter invetten. Folie met beboterde zijde naar onder op witlof leggen en verzwaren met schoteltjes. Aan de kook brengen. Op zacht vuur 30 - 40 minuten stoven. Folie verwijderen. (Als witlof te bitter smaakt beetje suiker toevoegen.) Overgebleven vocht zachtjes laten verdampen en witlof lichtbruin laten worden. Witlof halverwege keren.
4 personen
voedingswaarde : 130 kcal p.p.
bereidingstijd : 50 minuten
gebied : Vlaanderen, België
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Walda Pairon, in Tip Culinair mei 1993
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten