zondag 24 mei 2020

Focaccia met waterkersmousse (Italië)

FOCACCIA MET WATERKERSMOUSSE

1 voorgebakken focaccia (240 gram)
1 eetlepel blanke rozijnen
1 eetlepel (olijf)olie
150 gram waterkers
zout
peper
2 eetlepels pijnboompitten


Focaccia volgens gebruiksaanwijzing afbakken. Intussen in kommetje met lauwwarm water rozijnen 5 minuten wellen. In wok of hapjespan olie verhitten. Waterkers 5 minuten al omscheppend bakken tot vocht verdampt is. Waterkers heel fijnhakken. Rozijnen laten uitlekken en door waterkers scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Pijnboompitten iets fijnhakken. Focaccia bestrijken met waterkersmousse en in 8 stukken snijden. Bestrooien met pijnboompitten.

4 personen

voedingswaarde : 270 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : lunchgerecht

bron : AllerHande 9 mei 1996

Geen opmerkingen: