KIP MET GRUYÈRE-KAASSAUS
1 kip van 1½ kilogram, in 8 stukken
zout
peper
1 theelepel paprikapoeder
50 gram boter of margarine
3 deciliter kippenbouillon
2 deciliter slagroom
150 gram geraspte Gruyère
Kip met zout, peper en paprikapoeder inwrijven. Boter verhitten en kip hierin in 7 minuten rondom bruin bakken. 1 Deciliter bouillon toevoegen en kip afgedekt in 30 - 40 minuten gaar bakken.
Oven voorverwarmen op 220°C. Stukken kip uit pan nemen en met velzijde naar boven in ovenschaal leggen. Braadvet uit pan scheppen en aanbaksels losroeren met 2 deciliter bouillon. Slagroom toevoegen en saus aan de kook brengen. 100 Gram kaas erdoor roeren en deze in saus laten smelten.
Saus met zout en peper op smaak brengen en over kip schenken. 50 Gram kaas over kip strooien en kip in midden van oven 15 minuten gratineren. Serveer de kip met Zwitserse rösti.
4 personen
voedingswaarde : 680 kcal p.p.
bereidingstijd : 60 minuten
gebied : Zwitserland
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip Culinair mei 1997
zondag 24 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten