VEGETARISCHE POM
3 eieren
500 gram diepvries geraspte tajer, ontdooid
sap van ½ sinaasappel
½ theelepel worcestershiresaus
½ eetlepel piccalilly
½ eetlepel azijn
½ eetlepel suiker
½ theelepel zout
peper
nootmuskaat
2½ eetlepel olie
75 gram boter of margarine
2 uien, gesnipperd
½ blik gepelde tomaten (à 400 milliliter)
½ kruidenbouillontablet
1½ eetlepel fijngesneden selderij
Eieren in 10 minuten hard koken en pellen. Tajer losroeren met sinaasappelsap, 1 deciliter water, worcestershiresaus, piccalilly, azijn en suiker. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Olie en 60 gram boter verhitten. Hierin ui, tomaat en verkruimelde bouillontablet 5 minuten roerbakken. Selderij en 1 deciliter water toevoegen. Hele eieren erin leggen en mengsel 5 minuten zachtjes laten koken. Eieren uit saus nemen en halveren. Saus door tajermengsel roeren. Over voorverwarmen op 220°C. Helft van tajermengsel op bodem van ingevette ovenschaal scheppen. Halve eieren erop schikken. Rest van tajermengsel erover verdelen. Rest van boter in klontjes erop leggen. Gerecht in midden van oven in 1 uur en 15 minuten goudbruin en gaar bakken.
4 personen
voedingswaarde : 445 kcal p.p.
bereidingstijd : 100 minuten
gebied : Suriname
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Nel Tjon Tam Sin, in Tip Culinair mei 1996
zondag 24 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten