BLOEMKOOL OP ZUUR
1 bloemkool
zout
2 eetlepels gemalen peper
2 eetlepels suiker
2 eetlepels koenjit (kurkuma, geelwortel)
2 eetlepels gemberpoeder
2 eetlepels fijne mosterd
3 deciliter gewone azijn
Doe gewassen bloemkoolroosjes in laagjes in goed afsluitbare glazen potten, bestrooi elk laagje met wat zout. Doe alle overige ingrediënten in een steelpan, giet er 2 - 3 deciliter water bij en breng aan de kook. Giet de hete vloeistof op de bloemkool, sluit de potten en zet ze op hun kop tot ze helemaal zijn afgekoeld. Laat de bloemkool minstens een maand staan om op smaak te komen.
4 personen
gebied : Zuid-Afrika
gerechtsoort : inmaak (hartig)
bron : Gall & Gall magazine mei 1996
zondag 24 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten