maandag 25 mei 2020

Rode bonen met bleekselderij en perzik

RODE BONEN MET BLEEKSELDERIJ EN PERZIK

1 grote ui
3 stengels bleekselderij
1 rode paprika
1 perzik
25 gram boter
1 teentje knoflook
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 eetlepel chilipoeder
1 theelepel mosterdpoeder
½ pak gezeefde tomaten (à 500 gram)
1 blik rode kidneybonen (netto 400 gram)
2 theelepels kruiden-bouillonpoeder


Pel en snipper de ui. Snijd de bleekselderij in stukjes. Maak de paprika schoon en snijd ze in stukjes. Schil de perzik en snijd het vruchtvlees in schijfjes
Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui zachtjes goudgeel. Pers het teentje knoflook erboven uit. Roer de bruine suiker, het chilipoeder en het mosterdpoeder erdoor. Schep de bleekselderij en de paprika erdoor en bak alles al omscheppend 3 minuten. Voeg de gezeefde tomaten, de rode bonen met vocht, de perzik en het bouillonpoeder toe. Laat het gerecht nog 10 minuten zachtjes sudderen. Lekker met Koolsalade en grof volkorenbrood.

2 personen

voedingswaarde : 345 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Menu 31 mei 1995

Geen opmerkingen: