maandag 25 mei 2020

Appel-en-kaaskrummelpoeding (Zuid-Afrika)

APPEL-EN-KAASKRUMMELPOEDING

6 grote appels (liefst Granny Smith)
2 gram kaneelpoeder
2 gram geraspte hazelnoot
10 gram sinaasappelsap
85 gram honing
35 gram bruine basterdsuiker
70 gram gezeefde bloem
zout
50 gram margarine
50 gram geraspte oude kaas


Verhit de oven tot 180°C. Schil de appels, snijd ze in schijfjes en rangschik deze in een beboterd blik. Strooi kaneel en hazelnoot erover. Besprenkel met sinaasappelsap. Schep de honing erbij. Meng de suiker, de bloem en een beetje zout en kneed de margarine erdoor totdat het mengsel kruimelig is. Roer de kaas er luchtig doorheen en bedek de appels met het mengsel.
Bak dit nagerecht in 35 minuten tot de bovenlaag goudbruin is en de appels gaar zijn. U kunt dit dessert eventueel serveren met slagroom en/of roomijs.

4 personen

gebied : Zuid-Afrika
gerechtsoort : nagerecht

bron : Gall & Gall magazine mei 1996

Geen opmerkingen: