dinsdag 26 mei 2020

Gevulde tomaat met rijst en kruiden

GEVULDE TOMAAT MET RIJST EN KRUIDEN

2 vleestomaten
1 zakje tomatenbouillon
1 theelepel cajunkruiden
150 gram rijst à la minute
1 eetlepel fijngeknipte bieslook
½ eetlepel boter


Verwarm de oven voor op 200°C. Was de tomaten en snijd van de bolle kant een kapje af. Hol de tomaten uit. Wrijf het vruchtvlees boven een maatbeker door een zeef. Vul het vocht met water aan tot 2 deciliter. Roer de tomatenbouillon, de cajunkruiden, de rijst en het bieslook erdoor. Vul de tomaten met dit mengsel en zet ze naast elkaar in een klein ovenschaaltje. Leg op elke tomaat een klontje boter. Laat de tomaten met rijst in de oven in 15 minuten gaar worden.

2 personen

voedingswaarde : 295 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Menu 31 mei 1995

Geen opmerkingen: