dinsdag 26 mei 2020

Gegratineerde Chinese kool

GEGRATINEERDE CHINESE KOOL

100 gram paneermeel
50 gram peterselie
100 gram roquefort, verkruimeld
50 gram boter of margarine
1 kilogram Chinese kool, grof gesneden
zout
peper


In keukenmachine paneermeel en peterselie tot droog kruimig mengsel draaien. Roquefort toevoegen en met pulsknop door mengsel mengen. (U kunt dit mengsel ook met de staafmixer pureren. Of peterselie en roquefort zeer fijn snijden en met paneermeel mengen.) Grill voorverwarmen op hoogste stand. Boter verhitten en kool met aanhangend water al omscheppend 4 minuten stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Kool in ovenschaal scheppen en kaasmengsel over kool verdelen. Kool onder grill in 5 - 6 minuten gratineren tot kaasmengsel mooi lichtbruin is. Serveer hierbij gekruide kippenboutjes en frietjes.

4 personen

voedingswaarde : 310 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Geerhard Sienema, in Tip Culinair mei 1996

Geen opmerkingen: