GEGRATINEERDE CHINESE KOOL
100 gram paneermeel
50 gram peterselie
100 gram roquefort, verkruimeld
50 gram boter of margarine
1 kilogram Chinese kool, grof gesneden
zout
peper
In keukenmachine paneermeel en peterselie tot droog kruimig mengsel draaien. Roquefort toevoegen en met pulsknop door mengsel mengen. (U kunt dit mengsel ook met de staafmixer pureren. Of peterselie en roquefort zeer fijn snijden en met paneermeel mengen.) Grill voorverwarmen op hoogste stand. Boter verhitten en kool met aanhangend water al omscheppend 4 minuten stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Kool in ovenschaal scheppen en kaasmengsel over kool verdelen. Kool onder grill in 5 - 6 minuten gratineren tot kaasmengsel mooi lichtbruin is. Serveer hierbij gekruide kippenboutjes en frietjes.
4 personen
voedingswaarde : 310 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Geerhard Sienema, in Tip Culinair mei 1996
dinsdag 26 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten