PAPPA AL POMODORO
Deze Toscaanse boeren-tomatensoep, een lekkere volle maaltijdsoep, wordt met brood breid. U kunt dit gerecht ook maken met tomaten uit blik, gebruik dan 2 blikken à 400 gram en laat de tomaten iets uitlekken.
2 teentjes knoflook, in plakjes
6 eetlepels olijfolie
1½ - 2 kilogram tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd
zout
zwarte peper
4 dikke plakken oud witbrood, ontkorst, in stukken
30 blaadjes basilicum, in grove stukken
Knoflook in 3 - 4 eetlepels olijfolie 5 minuten bakken. Tomaten toevoegen en op zacht vuur 30 minuten laten koken. Mengsel met zout en peper op smaak brengen. 6 Deciliter water toevoegen en soep aan de kook brengen. Brood toevoegen en roeren tot brood genoeg vocht heeft opgenomen. Eventueel extra water toevoegen als soep te dik is. Voor serveren basilicumblaadjes en 2 - 3 eetlepels olijfolie door soep roeren.
4 - 6 personen
voedingswaarde : 345 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Tip Culinair mei 1997
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten