maandag 25 mei 2020

Champignons met Italiaanse kruiden (Italië)

CHAMPIGNONS MET ITALIAANSE KRUIDEN

½ zakje verse Italiaanse-kruidenmix (à 30 gram)
1 bakje champignons (250 gram)
3 eetlepels (olijf)olie
1 theelepel citroensap
1 eetlepel droge witte wijn
1 theelepel kruidenbouillonpoeder
(versgemalen) zwarte peper
1 teentje knoflook


In kopje kruidenmix fijnknippen. Champignons schoonvegen met keukenpapier. Champignons, kruidenmix, olie, citroensap, wijn en bouillonpoeder in pan doen. Bestrooien met peper. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Geheel aan de kook brengen en in 5 minuten zachtjes gaarkoken. In zeef laten afkoelen. Champignons over twee bordjes verdelen. Serveren met geroosterd brood.

2 personen

voedingswaarde : 155 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande 9 mei 1996

Geen opmerkingen: