MOSTERD-DILLESAUS
10 eetlepels mosterd
1 eetlepel mosterdpoeder
6 eetlepels witte wijnazijn
80 - 100 gram suiker
5 - 6 deciliter maïsolie
zout
peper
5 - 6 eetlepels fijngesneden dille
10 Eetlepels mosterd, 1 eetlepel mosterdpoeder, 6 eetlepels witte wijnazijn en 80 - 100 gram suiker door elkaar roeren. 5 - 6 Deciliter maïsolie heel langzaam erbij schenken onder voortdurend kloppen. Saus met zout en peper op smaak brengen en 5 - 6 eetlepels fijngesneden dille erdoor roeren. Saus tot gebruik afgedekt op koele plaats bewaren.
25 personen
voedingswaarde : 75 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Zweden
gerechtsoort : saus
bron : Tip Culinair mei 1999
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten