KALKOENCURRY MET NOTENRIJST
750 gram kalkoenfilet
2 middelgrote uien
2 teentjes knoflook
1 stukje verse gemberwortel (4 centimeter)
2 eetlepels milde currypasta
4 eetlepels olie
100 gram crème fraîche
3 eetlepels Griekse yoghurt
¼ liter kippenbouillon
zout
versgemalen peper
RIJST
400 gram rijst
6 eetlepels rozijnen
100 gram geroosterde hazel- of cashewnoten
3 eetlepels fijngehakte koriander of peterselie
Snijd de kalkoenfilet in reepjes. Snipper de ui en de knoflook. Hak de gemberwortel fijn. Doe alles in een kom en meng er de currypasta door, zodat alles goed gemengd is. Laat afgedekt rusten.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking droog. Roer er de rozijnen door en houd warm. Laat de olie in een pan met een dikke bodem goed heet worden en roerbak de reepjes vlees tot ze mooi bruin zijn. Doe dat desgewenst in twee porties. Roer er de crème fraîche, de yoghurt en de bouillon door, breng op smaak met wat zout en zonodig peper en laat met het deksel op de pan kort stoven. Schep kort voor het serveren de grofgehakte noten door de rijst en bestrooi het vlees met koriander of peterselie. Geef er een komkommersalade bij die met yoghurt wordt aangemaakt.
6 personen
voedingswaarde : 672 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Boodschappen mei 1999
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten