ASPERGESALADE MET GARNALEN
750 gram groene asperges
2 vleestomaten
2 eieren
200 gram grote garnalen
1 kropje of zakje frisée (krulsla)
VINAIGRETTE
1 eetlepel citroensap
mespunt suiker
zout
versgemalen peper
3 eetlepels notenolie
Schil de onderste helft van de asperges en verwijder de onderste houtachtige stukjes. Dompel de ingekruiste tomaten een paar tellen in kokend water, ontvel ze en snijd het vruchtvlees zonder de zaadjes in blokjes. Kook de eieren hard. Laat de garnalen zonodig ontdooien. Was de schoongemaakte sla en laat goed uitlekken. Roer voor de vinaigrette het citroensap, de suiker en wat zout en peper door elkaar. Klop er in een dun straaltje de olie door.
Kook de in stukjes gesneden asperges in 10 minuten beetgaar in water met wat zout (de juiste kooktijd is afhankelijk van de dikte), giet ze af en laat ze uitlekken. Schep er de blokjes tomaat, de garnalen en de vinaigrette door. Verdeel de krulsla over 4 bordjes. Schep er de aspergesalade op en garneer met partjes of plakjes hardgekookt ei. Geef er desgewenst knapperig stokbrood bij.
4 personen
voedingswaarde : 191 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : voorgerecht of lunchgerecht
bron : Boodschappen mei 1999
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten