dinsdag 5 mei 2020

Bloemkool met olijvensaus

BLOEMKOOL MET OLIJVENSAUS

1 vleestomaat
50 gram zwarte olijven zonder pit
1 eetlepel kappertjes
4 eetlepels olijfolie
(versgemalen) zwarte peper
1 bloemkool
zout
½ zakje verse basilicum (à 15 gram)


Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Halveren, pitjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Olijven grof hakken. In kommetje olijfstukjes, tomaatblokjes, kappertjes, olijfolie en peper door elkaar mengen.
Stronk van bloemkool snijden en bloemkool daarbij heel laten. Bloemkool wassen.
Bloemkool in pan water met wat zout in 10 à 15 minuten gaarkoken. Basilicumblaadjes in reepjes snijden. Bloemkool uit pan nemen en laten uitlekken. Bloemkool op schaal leggen en olijvensaus over de bloemkool schenken. Basilicum erover strooien.

4 personen

voedingswaarde : 170 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Allerhande mei 2001

Geen opmerkingen: