dinsdag 5 mei 2020

Provençaalse ovenschotel met kabeljauwfilet (Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk)

PROVENÇAALSE OVENSCHOTEL MET KABELJAUWFILET

400 gram kabeljauwfilet, in 2 stukken
3 eetlepels olijfolie
zout
peper
1 pakje mix voor Ovenschotel Provençaal
5 deciliter melk
2 aardappels (vastkokend), geschild, in blokjes van 2 centimeter
100 gram sperziebonen, in stukjes van 2 centimeter
1 venkelknol, in blokjes van 2 centimeter
250 gram broccoli, in roosjes
4 lente-uitjes, in schuine stukjes
6 eetlepels fijngesneden bladselderij
40 gram versgeraspte Parmezaanse kaas


Oven voorverwarmen op 200°C. Kabeljauw inwrijven met 1 eetlepel olie en bestrooien met zout en peper. In stoompan kabeljauw boven kokend water 10 minuten laten stomen. Gratineersaus uit pakje mix met melk mengen en 5 minuten laten staan. In 2 eetlepels olie aardappels 5 minuten bakken. Sperziebonen, venkel, broccoli en lente-ui 5 minuten zachtjes meebakken. Roerbakmix uit pakje mix 1 minuut meebakken. In schaal helft van groentenmengsel scheppen, bestrooien met helft van selderij, vis erop leggen, rest van selderij erover strooien en rest van groenten erover verdelen. Gratineersaus erover scheppen en kaas erover strooien. Gerecht in midden van oven in 25 minuten gaar en goudbruin bakken.

4 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gebied : Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk
gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip Culinair mei 1998

Geen opmerkingen: