GEVULDE PAPRIKA’S
150 gram rijst
6 grote rode paprika’s
1 grote ui
2 teentjes knoflook
750 gram verse spinazie
100 gram pijnboompitten
250 gram geitenkaas
100 gram zwarte olijven zonder pit
(olijf)olie
1 volle theelepel gedroogde oregano
zout
versgemalen peper
100 gram versgeraspte belegen Goudse kaas
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat afkoelen. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snipper de ui en de knoflook. was de schoongemaakte spinazie en laat uitlekken. Laat de spinazie in een grote pan op hoog vuur omscheppend slinken. Laat in een vergiet uitlekken en hak de spinazie grof. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze op een bord afkoelen. Snijd de geitenkaas zonder de korst in blokjes. Hak de olijven grof.
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk een braadslee of een grote ovenschaal met wat olie. Verhit een eetlepel olie in een pan en laat de ui en de knoflook omscheppend glazig fruiten. Doe de rijst in een grote kom en meng er de ui, de knoflook, de spinazie, de pijnboompitten, de geitenkaas, de olijven en de oregano door. Breng verder op smaak met weinig zout en royaal peper. Vul de paprika’s met dit mengsel en zet ze in de braadslee of de ovenschaal. Bestrooi ze met de geraspte kaas en bedruppel met wat olijfolie. Zet ze 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de paprika’s goed gaar zijn en dek ze af met een velletje aluminiumfolie als de bovenkant te snel mocht kleuren. Serveer bij voorkeur lauwwarm.
12 personen
voedingswaarde : 218 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : buffetgerecht
bron : Boodschappen mei 1999
dinsdag 5 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten