dinsdag 5 mei 2020

Salade van raapstelen met sperziebonen en zonnebloempitten

SALADE VAN RAAPSTELEN MET SPERZIEBONEN EN ZONNEBLOEMPITTEN

50 gram sperziebonen
1 kleine rode ui
½ rode paprika
30 gram raapstelen
½ eetlepel sesamzaad
½ eetlepel zonnebloempitten
¼ bakje tuinkers
½ citroen
½ eetlepel zonnebloemolie
½ eetlepel honing
versgemalen peper
zout


Haal de uiteinden van de sperziebonen, kook ze 5 minuten en spoel ze af met koud water. Pel de ui en snijd hem in zo dun mogelijke ringen. Verwijder de zaadjes van de paprika en snijd hem in blokjes. Was de raapstelen en laat ze goed uitlekken. Rooster het sesamzaad en de zonnebloempitten even in een droge koekenpan. Snijd de tuinkers. Pers de citroen uit. Leg de raapstelen mooi op een bordje en drapeer de bonen, paprika en uienringen erover. Maak een dressing door de olie, het citroensap en de honing te vermengen en wat peper en zout naar smaak toe te voegen. Giet dit over de salade en bestrooi het geheel met de zonnebloempitten, het sesamzaad en e tuinkers.

4 personen

voedingswaarde : 220 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Sla! mei/juni 1998

Geen opmerkingen: