PITTIG KALKOENGEHAKT IN IJSBERGSLA
600 gram kalkoenfilet
3 eetlepels olie
150 gram geroosterde pinda’s
3 theelepels sambal oelek
2 eetlepels sojasaus
3 sjalotjes
2 theelepels korianderpoeder
zout
12 bladeren ijsbergsla
komkommer om te garneren
tomaat om te garneren
Snijd de kalkoenfilet in blokjes. Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak de blokjes kalkoenfilet rondom bruin.
Doe de blokjes kalkoen met de pinda’s, de sambal, de sojasaus, de grofgesneden sjalotjes, het korianderpoeder en wat zout in de foodprocessor en laat kort draaien (of gebruik de pulse-toets) tot het een grof gehakt is. Warm het gehakt omscheppend kort door in de wok of de koekenpan. Maak 12 bladeren los van een krop ijsbergsla en leg ze in 12 schaaltjes. Schep er het gehakt in. Garneer met plakjes komkommer en plakjes tomaat.
12 personen
voedingswaarde : 195 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Boodschappen mei 1999
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten