dinsdag 5 mei 2020

Griekse bonensalade (Griekenland)

GRIEKSE BONENSALADE

6 vleestomaten
1 grote pot of blik witte bonen (800 gram)
2 rode uien
4 bosuien
300 gram feta
150 gram zwarte olijven zonder pit
½ komkommer
2 eieren
2 eetlepels fijngehakte peterselie

DRESSING
6 eetlepels tomatenketchup
2 theelepels verse of 1 theelepel gedroogde tijm
3 eetlepels azijn of citroensap
zout
versgemalen peper
1 deciliter olijfolie


Dompel de ingekruiste tomaten een paar tellen in kokend water, laat ze onder de koude kraan schrikken, ontvel ze en snijd het vruchtvlees zonder de zaadjes in reepjes. Spoel de bonen in een vergiet af onder de koude kraan en laat goed uitlekken. Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de bosuien in ringetjes. Verkruimel de feta grof. Snijd de olijven in plakjes en houd 50 gram achter voor de garnering. Snijd de komkommer in plakjes. Kook de eieren hard en pel ze. Roer voor de dressing de tomatenketchup, de tijm, de azijn of het citroensap en wat zout en peper door elkaar. Klop er de olie door.
Doe de tomaat, de bonen, de ui, de bosui, de feta en 100 gram van de olijven in een kom en schep met de dressing door elkaar. Laat de salade rusten en schep kort voor het serveren nogmaals om. Proef of er nog zout en/of peper bij moet. Bestrooi met de peterselie en garneer met plakjes komkommer, plakjes ei en e achtergehouden olijven.

6 personen

voedingswaarde : 488 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gebied : Griekenland
gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Boodschappen mei 1999

Geen opmerkingen: