donderdag 30 april 2020

Malse scharrelkip met Caribische touch en spicy bonen (Caribisch gebied)

MALSE SCHARRELKIP MET CARIBISCHE TOUCH EN SPICY BONEN

700 gram verse Franse friet
4 eetlepels (arachide)olie
170 gram Griekse yoghurt
2 theelepels Jamaican jerk (specerijenmelange)
300 gram scharrelkipfilet
60 gram chorizo
500 gram sperziebonen
1 rode ui
1 komkommer
3 eetlepels azijn
2 eetlepels mayonaise


Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de friet met de helft van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin en krokant. Schep halverwege om. Breng eventueel op smaak met zout.
Meng ondertussen in een schaal de helft van de Griekse yoghurt met de Jamaican jerk en eventueel zout. Verdeel de kipfilet in 4 gelijke stukken en leg in de yoghurtmarinade. Snijd de chorizo in stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 4 minuten krokant op middelhoog vuur. Doe de gebakken chorizo met het vrijgekomen vet in een kommetje.
Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak de kipfilet eerst 5 minuten op hoog vuur rondom bruin en laat daarna op laag vuur 10 minuten verder garen. Keer regelmatig.
Verwijder ondertussen de steelaanzet en kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Snijd ondertussen de ui in flinterdunne halve ringen en voeg de laatste minuut van de kooktijd toe aan de sperziebonen. Giet af. Meng in een schaal met de chorizo en het vet.
Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten. Meng de azijn erdoor. Meng de rest van de yoghurt met de mayonaise. Neem de friet uit de oven en serveer met de kip, het chorizo-sperziebonenmengsel, de komkommer en de yoghurtmayo bij de friet.

4 personen

voedingswaarde : 815 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 30 / 30 minuten

gebied : Caribisch gebied
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Allerhande juni 2017

Geen opmerkingen: