donderdag 30 april 2020

Lamsvleescurry (Martinique en Guadeloupe)

LAMSVLEESCURRY

1 ui
3 teentjes knoflook
1 dikke plak ham (100 gram)
600 gram lamsboutschijven
25 gram boter of margarine
½ blikje tomatenblokjes (netto 400 gram)
2 theelepels tijm
1 theelepel gemalen piment
1 theelepel kaneelpoeder
zout
peper
½ kippenbouillontablet
1 zakje santen (30 gram)
3 eetlepels crème fraîche
2 takjes peterselie
1 eetlepel citroensap


Ui en knoflook pellen en snipperen. Ham en lamsvlees in blokjes snijden. In (braad)pan boter verhitten. Ui en knoflook in 2 minuten zachtjes glazig fruiten. Ham, tomatenblokjes, tijm, piment, kaneelpoeder, zout en peper erdoor roeren en afgedekt 3 minuten zachtjes bakken. Lamsvlees toevoegen en 5 minuten zachtjes meebakken. Bouillontablet erboven verkruimelen en 2 deciliter water, santen en crème fraîche erdoor roeren. Al roerend aan de kook brengen en lamsvlees afgedekt in 30 minuten zachtjes gaar stoven. Intussen in kopje peterselie fijnknippen. Citroensap erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper. Bestrooien met peterselie. Serveren met Congris.

4 personen

voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 60 minuten

gebied : Martinique en Guadeloupe
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande 27 juni 1996

Geen opmerkingen: