CARIBISCHE KIPPENVLEUGELS MET GEMBER-HONINGSAUS
1 kilogram kippenvleugels
3 eetlepels arachideolie
1 theelepel paprikapoeder
SAUS
3 eetlepels honing
sap van 2 sinaasappels
2 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels tamarindepasta, citroensap of azijn
6 centimeter verse gember, geschil en geraspt
2 eetlepels rode wijnazijn
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de kippenvleugels met de arachideolie, paprikapoeder, zout en peper. Verdeel de kip over de bakplaat en rooster 20 minuten in het midden van de oven. Keer de kippenvleugels halverwege een keer om. Meng intussen de ingrediënten voor de saus met 100 milliliter water, verwarm en laat zachtjes inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper. Serveer deze saus bij de kippenvleugels.
6 personen
voedingswaarde : 405 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Caribisch gebied
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Boodschappen november 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten