donderdag 30 april 2020

Varkensvlees gemarineerd in sinaasappelsap (Haïti)

VARKENSVLEES GEMARINEERD IN SINAASAPPELSAP

3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 rode Spaanse peper
3 perssinaasappels
1 eetlepel citroensap
1 theelepel tijm
zout
peper
600 gram magere varkenslappen
2 theelepels kruidenbouillonpoeder
3 eetlepels olie


Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper fijnhakken. Sinaasappels uitpersen. In schaal sjalot, knoflook, peper, sinaasappelsap, citroensap, tijm, zout en peper door elkaar roeren (= marinade). Vlees in blokjes snijden en door marinade scheppen. Afgedekt 2 uur in koelkast zetten.
Vlees met marinade en bouillonpoeder overdoen in pan. Zoveel water toevoegen dat vlees net onder staat. Mengsel aan de kook brengen en vlees afgedekt in 30 minuten heel zachtjes gaarkoken. Vlees in vergiet goed laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. In koekenpan olie verhitten en blokjes vlees rondom bruin bakken. Serveren met Sauce ti Malice en gebakken aardappeltjes.

4 personen

voedingswaarde : 315 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 15 / 120 / 45 minuten

gebied : Haïti
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande 27 juni 1996

Geen opmerkingen: