donderdag 30 april 2020

Kip met ananas op traditionele wijze (Cuba)

KIP MET ANANAS OP TRADITIONELE WIJZE

1 citroen
4 kippenbouten
zout
(versgemalen) peper
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode Spaanse peper
3 eetlepels (olijf)olie
1 blikje tomatenblokjes (netto 400 gram)
3 eetlepels blanke rozijnen
1 theelepel oregano
½ kippenbouillontablet
1 blik ananasstukjes op eigen sap (netto 227 gram)
4 eetlepels bruine rum


Citroen onder koud water schoonboenen. Droogdeppen en schil er dun afraspen. Citroen uitpersen. Kippenbouten bestrooien met zout en peper en besprenkelen met citroensap. Kip 30 minuten in koelkast zetten. Intussen ui en knoflook pellen en heel fijn snipperen. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper in reepjes snijden.
In (hapjes)pan olie verhitten. Kippenbouten in 5 minuten rondom bruin bakken. Op bord leggen. In bakvet ui en knoflook in 2 minuten zachtjes glazig fruiten. Tomatenblokjes, peperreepjes, rozijnen en oregano erdoor roeren. Bouillontablet erboven verkruimelen en 2 deciliter water toevoegen. Al roerend aan de kook brengen. Kippenbouten in saus leggen en afgedekt in 45 minuten zachtjes gaar stoven. Ananas met sap en rum door kip scheppen en nog 5 minuten zachtjes meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met rijst en komkommersla.

4 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 10 / 25 / 60 minuten

gebied : Cuba
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Allerhande 27 juni 1996

Geen opmerkingen: