donderdag 30 april 2020

Caribische aardappel met gegrilde braadworst (Caribisch gebied)

CARIBISCHE AARDAPPEL MET GEGRILDE BRAADWORST

1 kilogram zoete aardappelen
4 eetlepels arachideolie
1 theelepel Caribbean spice (specerijenmengsel)
4 varkensbraadworsten
1 blik babymaiskolfjes (400 gram)
1 eetrijpe mango
15 gram koriander
400 gram sperziebonen


Boen de aardappelen schoon en snijd ze in stukken van 2 centimeter. Kook 3 minuten in water met eventueel zout. Giet af en laat uitlekken.
Verhit 3 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de aardappelen samen met de Caribbean spice op middelhoog vuur in 12 minuten gaar. Schep regelmatig om.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de worsten op middelhoog vuur in 12 minuten rondom gaar. Laat de maiskolfjes uitlekken, schep om met de rest van de olie en gril rondom de laatste 3 minuten met de worsten mee.
Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de koriander grof. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen 6 minuten. Schep om met de mais, mango en de helft van de koriander. Bestrooi met peper.
Bestrooi de aardappelen met de rest van de koriander. Serveer de aardappelen met de worst en sperziebonen.

4 personen

voedingswaarde : 750 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Caribisch gebied
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande juni 2018

Geen opmerkingen: