GRILLED YAMS (GEROOSTERDE YAMSWORTELS)
4 middelgrote yamswortels
plantaardige olie
1 ui, fijngehakt
200 milliliter melk
60 gram boter
peper
zout
50 gram geraspte kaas
Spoel de ongeschilde yamswortels af en dep ze droog met keukenpapier. Doe de yamswortels in een met olie bestreken römertopf en bak ze 30 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven (180°C) tot ze gaar zijn.
Neem e yamswortels uit de oven en snijd ze in de lengte doormidden. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schillen, zonder deze laatste te beschadigen. Prak de gare yamswortels met een vork, voeg de ui, de melk, de boter en wat peper en zout toe en roer alles goed door elkaar.
Doe de yamswortelpuree terug in de schillen, doe hier en daar een vlokje boter en bestrooi ze met de geraspte kaas. Schik de yamswortels op een bakplaat en bak ze nog even in de oven tot de kaas gesmolten is.
4 personen
gebied : Caribisch Gebied
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Kookkunst uit de Cariben : eetcultuur & recepten / Heidi Keller & Miranda Greaves
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten