AREPA DI PAMPUNA (POMPOENPANNENKOEKJES)
1 rode ui
1 avocado
1 tomaat
2 eetlepels limoensap
tabasco
zout
peper
500 gram pompoen
1 deciliter melk
2 eieren
150 gram zelfrijzend bakmeel
zonnebloemolie
Pel en snipper de ui. Halveer de avocado, wip de pit eruit, trek de schil eraf en snijd het vruchtvlees in stukjes. Was de tomaat en snijd hem in stukjes.
Schep de ui, avocado, tomaat, limoensap en tabasco, zout en peper (naar smaak) door elkaar. Zet het tot gebruik in de koelkast.
Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukken. Kook de pompoen in weinig water met zout in 20 minuten gaar. Giet hem af en prak de pompoen fijn. Voeg de melk, eieren en het bakmeel toe en klop alles tot een dik beslag.
Verhit een beetje olie in een koekenpan en schep 3 porties beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten bruin en houd ze warm. Serveer de pannenkoekjes met de salsa. Lekker bij geroosterde spareribs.
4 personen
voedingswaarde : 292 kcal p.p.
bereidings- / afwerkingstijd : 30 / 20 minuten
gebied : Nederlandse Antillen
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Multi culti koken : 80 Gerechten uit de Turkse, Marokkaanse, Antilliaanse en Surinaamse keuken / Jeanine Schreuders, Marijke Sterk
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten