GEHAKT MET GEBAKKEN BANAAN
Dit is een gerecht uit Puerto Rico en wordt oorspronkelijk gemaakt met bakbanaan. Van repen bakbanaan worden pakketjes gemaakt, die worden gevuld met dit gehaktmengsel. Zo is het heel wat minder werk en het smaakt ook uitstekend.
1 ui
1 teentje knoflook
1 groene paprika
50 gram ham (plakjes)
1 eetlepel kappertjes
2 eetlepels groene olijven met piment
400 gram rundergehakt
4 deciliter sugo casa met kruiden (tomatensaus)
zout
peper
2 eetlepels olie
4 kleine bananen
Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Paprika schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Ham fijnsnijden. Kappertjes en olijven fijnhakken. In (hapjes)pan gehakt al omscheppend in 2 minuten rul bakken. Ui, knoflook en paprika 3 minuten meebakken. Tomatensaus, ham, kappertjes en olijven erdoor scheppen. Gehaktmengsel onafgedekt 10 minuten zachtjes laten sudderen tot meeste vocht verdampt is. Intussen bananen pellen en elk schuin in 5 stukken snijden. In koekenpan olie verhitten en in 3 minuten banaan goudbruin bakken, halverwege keren. Gehakt op smaak brengen met zout en peper en in midden op vier borden scheppen. Banaan als bloem erop leggen. Serveren met rijst en gemengde sla.
4 personen
voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Puerto Rico
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Allerhande 27 juni 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten