CHIPS VAN BAKBANAAN EN ZOETE AARDAPPEL
2 groene bakbananen
1 kleine zoete aardappel
olie voor het frituren
zout
Snijd met een scherp mes de beide punten van de bakbananen af en snijd ze dan doormidden. Ga met een mes langs drie of vier ribbels van de bakbananen en trek er de schil af. Doe ze in een kom koud gezouten water.
Schil de zoete aardappel onder de koude kraan en doe de aardappel ook in de kom gezouten water.
Verhit de olie in een grote pan of frituurpan. Neem intussen de groenten één voor één uit het gezouten water, dep ze droog en snijd ze met een scherp mes in dunne plakken.
Frituur de bakbananen en zoete aardappel in porties goudbruin en laat ze dan op keukenpapier uitlekken. Bestrooi met zout en laat afkoelen.
4 personen
gebied : Caribisch Gebied
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Caribische keuken : Volop makkelijk te maken recepten uit een tropische keuken / Rosamund Grant
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten