vrijdag 24 april 2020

Funchi (Nederlandse Antillen)

FUNCHI

Een polenta-achtig bijgerecht dat net als aardappelen bij vlees- en visgerechten wordt gegeven. Het wordt ook als ‘vulling’ in soepen gedaan.

7 deciliter water
zout
200 gram geel maïsmeel (polenta)


Breng het water met een snufje zout aan de kook. Roer een eetlepel maïsmeel door het water en laat even koken. Voeg vervolgens flink roerend en beetje bij beetje, zodat het mengsel goed blijft koken, de rest van het maïsmeel toe. Kook het mengsel nog 10 minuten tot het zeer dik en stevig is. Blijf daarbij flink roeren met een houten lepel of met een ‘palu di funchi’ (een speciaal houten stokje voor het roeren van Funchi). Doe de Funchi op een vochtig bord, leg er een ander vochtig bord op en keer ze samen. Snijd de Funchi als een taart in punten.

4 personen

gebied : Nederlandse Antillen
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan

Geen opmerkingen: