ASOPAGO (KIP MET RIJST)
1 kip van 1½ kilogram, in stukken
1 eetlepel citroensap
2 theelepels oregano
½ theelepel verse zwarte peper
2 theelepel zout
100 gram ontbijtspek, in plakjes
2 eetlepel olijfolie
1 groene schoongemaakte paprika
1 rode schoongemaakte paprika
2 teentjes fijngemaakte knoflook
125 gram ham in plakjes
1 gesnipperde ui
1 gepelde tomaat
12 groene gehalveerde olijven
1 eetlepel kappertjes
1 kopje rijst
2½ kopje heet water
1 eetlepel zout
250 gram erwten in blik
Het kippenvlees inwrijven met citroensap, oregano, peper en zout en 1 uur laten rusten. Het ontbijtspek bakken tot het knapperig is. De olie, de paprika, de knoflook, de ham en de uien erbij doen en 5 tot 10 minuten laten smoren. Het kippenvlees aan alle kanten bruin braden. De tomaten, de rijst, de kappertjes en de olijven toevoegen. Water toevoegen en ½ uur zachtjes laten koken. Dan moet het water verdampt en door de rijst opgenomen zijn. Eventueel tussentijds nog wat toevoegen. Pas op het allerlaatst de erwten erbij doen.
4 personen
land : Puerto Rico
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : De Zuidamerikaanse en Caraïbische keuken / Theodor Böttiger
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten