GEMARINEERDE TONIJN
2 moten (450 gram) verse tonijn van 2 centimeter dik
partjes citroen voor de garnering
MARINADE
1 sjalot
2 knoflookteentjes
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout
mespunt cayennepeper
4 eetlepels citroensap
1 theelepel djinten (gemalen komijn)
4 eetlepels gesnipperd korianderblad
Voorbereidingen: Halveer de tonijnmoten en leg ze naast elkaar in een schaal. Maak de marinade: Pel de sjalot en de knoflookteentjes en snipper ze fijn. Vermeng alle ingrediënten voor de marinade, houd 1 eetlepel koriander apart. Schenk de marinade over de tonijnmoten en laat ze afgedekt in de koelkast 1 uur marineren; keer de moten eenmaal.
Op de barbecue: Rooster de tonijnmoten boven de gloeiendhete houtskool 4 - 5 minuten aan elke kant.
Garneer met koriander en citroenpartjes. Serveer de tonijn met Papaja-chutney
4 personen
gebied : Cuba
gerechtsoort : visgerecht
bron : Barbecue, grill, gourmet en fondue / Irene van Blommestein, Annelène van Eijndhoven en José van Mil
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten