vrijdag 24 april 2020

Avocado with Stem Ginger (Caribisch Gebied)

AVOCADO WITH STEM GINGER (AVOCADO MET GEMBER)

2 bolletjes gember, fijngehakt
1 teentje knoflook, uitgeperst
peper
1 theelepel honing
1 theelepel gemalen gember
1 theelepel milde mosterd
1 sinaasappel
2 theelepels olijfolie
2 grote rijpe avocado’s
het sap van 1 limoen
zout
2 takjes peterselie, fijngehakt


Meng de gemberbolletjes met de knoflook, wat peper, de honing, de gemalen gember en de mosterd. Rasp de sinaasappel, pers hem uit en voeg de geraspte schil, het sap en de olijfolie aan het gembermengsel toe. Roer alles goed door elkaar en laat het één nacht in de koelkast staan.
Schil de avocado’s één uur voor u ze nodig heeft en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in plakjes en wentel ze door het limoensap. Schik de avocadoplakjes in een schaal, breng ze op smaak met wat zout, dek de schaal af en laat deze 1 uur in de koelkast staan.
Bestrooi de avocado’s vlak voor het opdienen met de peterselie en geef de gembersaus er apart bij.

4 - 6 personen

gebied : Caribisch Gebied
gerechtsoort : salade

bron : Kookkunst uit de Cariben : Eetcultuur & recepten / Heidi Keller & Miranda Greaves

Geen opmerkingen: