zaterdag 28 maart 2020

Aardbeienbavarois met gemarineerde aardbeien

AARDBEIENBAVAROIS MET GEMARINEERDE AARDBEIEN

6 blaadjes gelatine
500 gram aardbeien
sap en rasp van 1 sinaasappel
75 gram fijne kristalsuiker
1 eiwit
125 gram Griekse yoghurt
125 milliliter slagroom
2 eetlepels sinaasappellikeur


Week de blaadjes gelatine 5 minuten in een kom met koud water. Halveer 250 gram aardbeien en pureer ze met het sinaasappelsap in een blender. Schenk dit mengsel in een pan en roer de suiker erdoor. Verwarm het mengsel al roerend op zacht vuur tot de suiker is opgelost en laat 4 minuten zachtjes koken. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze van het vuur af al roerend op in het warme aardbeienmengsel. Zet de pan in een bak met koud water en laat het mengsel afkoelen tot het dik vloeibaar wordt.
Klop het eiwit met een handmixer tot stevig schuim, waarbij de pieken blijven staan. Klop in een andere kom de slagroom met Griekse yoghurt stijf. Spatel hier eerst het aardbeienmengsel door en daarna het eiwit.
Doe het bavaroismengsel over in een puddingvorm met een inhoud van 1 liter en laat het in de koelkast in 3 - 4 uur stevig worden. Halveer intussen de resterende aardbeien en meng ze in een kom met sinaasappelrasp en -likeur. Laat ze minstens 1 uur marineren.
Maak de rand van de pudding voorzichtig iets los door er met een vinger op te drukken. Leg dan een platte schaal op de vorm, schud even, keer ze samen en laat de pudding op de schaal glijden. Garneer met de gemarineerde aardbeien en naar wens met slagroom of paaseitjes.

4 - 6 personen

voedingswaarde : 245 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 25 minuten / 3 - 4 uur

gerechtsoort : nagerecht

bron : Dirk maart / april 2018

Geen opmerkingen: