zaterdag 28 maart 2020

Pikante zuurkoolsoep met gefrituurd broodkruim

PIKANTE ZUURKOOLSOEP MET GEFRITUURD BROODKRUIM

8 eetlepels olijfolie
2 zoete aardappels, geschil en in blokjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel kerriepoeder
mespunt chilipeper(vlokken)
500 gram zuurkool, afgespoeld en uitgelekt
1,2 liter hete groentebouillon (van 2 tabletten)
4 sneetjes witbrood, zonder korst, grof verkruimeld
200 milliliter kookroom
½ bosje peterselie, fijngehakt


Verhit 2 eetlepels olie in een (soep)pan en roerbak hierin de aardappelblokjes met de knoflook en kerrie een paar minuten op een lage stand. Voeg de chilipeper en zuurkool toe en giet de bouillon erbij. Laat afgedekt 15 minuten zachtjes koken. Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en frituur hierin de broodkruimels al omscheppend goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met peper. Pureer de soep helemaal glad. Giet de room erbij en laat nog enkele minuten doorkoken. Breng op smaak met zout en peper. Giet de soep in kommen en bestrooi met het krokante broodkruim en de peterselie.

4 personen

voedingswaarde : 315 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Boodschappen maart 2018

Geen opmerkingen: