TARTE TATIN VAN GEMBER EN BIET MET GEITENKAAS
50 gram suiker
25 gram boter
2 eetlepels rode wijnazijn
1 eetlepel verse gember, geraspt
600 gram gekookte bieten, in dunne plakjes
6 plakjes bladerdeeg
200 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
eventueel rucola, om te garneren
Verwarm de oven voor op 170°C. Smelt de suiker met de boter, azijn en gember en laat karamelliseren tot het mengsel goudbruin is. Voeg de plakjes biet toe en laat 5 minuten meetrekken op een lage stand. Leg de bietenplakjes met de gemberkaramel voorzichtig in de taartvorm. Verdeel de plakjes bladerdeeg erover en vouw deze in de vorm. Bak de taart in de oven in 25 minuten goudbruin. Keer de taart om op een bord. Verdeel de geitenkaas erover, bestrooi eventueel met wat rucola en serveer direct.
4 personen
voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gerechtsoort : voor- of lunchgerecht
bron : Boodschappen maart 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten