WITLOFSALADE MET PEPERIGE ZOETE-AARDAPPELCHIPS EN GRANAATAPPELDRESSING
2 stronkjes witlof, buitenste blaadjes verwijderd
500 milliliter zonnebloemolie
2 zoete aardappels, schoongeboend
½ theelepel chilipeper(vlokken)
4 eetlepels granaatappelpitten
1 theelepel honing
1 eetlepel (witte) balsamicoazijn of frambozenazijn
2 eetlepels olijf- of notenolie
Haal de blaadjes witlof los en snijd ze schuin door. Leg in een bak met koud water. Verhit de olie totdat een blokje brood bruisend blijft drijven. Schaaf de ongeschilde aardappels met een kaasschaaf of mandoline in dunne plakken. Frituur de plakjes aardappel in porties 4 minuten tot ze donkeroranje zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Schud de chips in een schaal om met zout en chilipeper naar smaak. Meng de witlofblaadjes en 3 eetlepels granaatappelpitten door de chips en verdeel over 4 borden. Maal de rest van de granaatappelpitten in een vijzel fijn met de honing en azijn. Voeg in een straaltje de olie toe. Breng op smaak met zout en bedruppel de salade met de dressing. Bestrooi naar smaak met chilipeper.
4 personen
voedingswaarde : 215 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : tussengerecht
bron : Boodschappen maart 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten